Maak bezwaar tegen de crisisheffing
De crisisheffing! In 2012 maakte het kabinet bekend een crisisheffing in te voeren om de budgettaire problemen van de staat aan te pakken. Deze zogenoemde 'pseudo-eindheffing hoge lonen' werd geheven over het bedrag boven de grens van € 150.000. Echter deze zou eigenlijk eenmalig worden toegepast in 2013. In de loop van 2013 bleek dat deze eenmalige maatregel nog een vervolg krijgt. Ook in 2014 moet u als werkgever een heffing voldoen van 16% als u werknemers in dienst heeft die meer verdienen dan € 150.000. Echter ook hier is er ruimte voor bezwaren.
Ruimte voor bezwaar
Pas in de loop van 2013 maakte het kabinet bekend dat er over 2014 weer een heffing zou plaatsvinden. Doordat deze heffing wordt berekend uitgaande van de lonen over 2013 zit er weer een terugwerkende kracht in de regeling. Hierdoor is er ruimte voor nieuwe bezwaren.
Komt u in aanmerking voor een proefprocedure?
Voor het jaar 2012 is inmiddels het eerste vonnis gewezen en is helaas sprake van een afwijzing van de standpunten van de belastingbetaler, maar er zullen nog meerdere uitspraken volgen en hoger beroep worden aangetekend. Er zullen ook nog diverse procedures worden opgestart naar aanleiding van de massale bezwaarschriften tegen de crisisheffing 2013. Denkt u dat uw zaak in aanmerking komt voor een proefprocedure? Dan kunt u een brief sturen naar de Belastingdienst. U dient in ieder geval uw loonheffingennummer en telefoonnummer in de brief te vermelden.
Hoe vervolgens verder?
Allereerst zult u in de loonaangifte over maart 2014 een extra verschuldigde belasting moeten opnemen. Daarna zal er tijdig bezwaar gemaakt moeten worden tegen de extra verschuldigde heffing. Dit bezwaar moet binnen zes weken na betaling van de verschuldigde loonheffing over maart 2014 gemaakt moeten worden.
Mocht u hier advies of een helpende hand bij nodig hebben neemt u dan contact met ons op.