Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

13-04-2011

Kip ik heb je: oh neen toch niet.

Kip ik heb je: oh neen toch niet.

We namen al eerder in deze rubriek een stuk op over de bekendmaking van gegevens van tipgevers en de verhouding van hen met de overheid. Dat stuk sloten we af met: wordt vervolgd. Onderstaand het 1e vervolg; dat zal zeker niet het laatste zijn in deze procedure

In een uitspraak van de rechtbank van Arnhem, bepaalde deze dat het ministerie van Financiën open kaart moest spelen.

Anonieme tipgever
In 2009 zorgde de anonieme tipgever voor veel ophef toen hij toenmalig staatssecretaris De Jager (Financiën) op het spoor zette van honderden Nederlandse zwartspaarders. Zij bankierden bij een voormalige vestiging van Rabobank in Luxemburg.
 
Vorstelijke beloning
De tipgever werd voor zijn informatie een vorstelijke beloning in het vooruitzicht gesteld, die kon oplopen tot honderdduizenden euro’s. Ook al is er waarschijnlijk sprake van gestolen informatie. Zowel de identiteit van de tipgever als de overeenkomst die met hem werd gesloten, bleef geheim.
 
Ruimte in uitspraak
De rechter oordeelde dat de Belastingdienst alle belangrijke informatie moest overhandigen aan advocaat Hendriks. Waaronder documenten die over de tipgever gaan en de overeenkomst die met hem is gesloten. De deadline was dinsdag. Hendriks heeft de belangrijkste dossiers echter niet ontvangen. Hij kreeg slechts een lijst met documenten die wat de fiscus betreft geheim moet blijven. Volgens een woordvoerder van de Belastingdienst bood de uitspraak van de rechter hier ruimte voor. De advocaat laten weten opnieuw naar de rechter te stappen om alsnog inzage te krijgen in alle stukken.
 
Bron: De Telegraaf
 
 
Wordt vervolgd
Send this to a friend